Je zal er niet van verschieten dat wij Artuurtjes nood hebben aan uitdaging. Alle aspecten in ons leven proberen wij te boetseren naar dat ideaalbeeld in ons hoofd. En daar zijn we stiekem best goed in geworden. De Artuurmolen draait op volle toeren. En onze zakelijke carrière barst van projecten die we (bijna altijd) onder controle hebben. Een terugblik op 2016 biedt ons een voldaan gevoel. Maar tegelijk slaan de twijfels toe. Tijd voor een lijstje.


Onze nood aan uitdaging is een feit. Maar deze gaat gepaard met een andere overheersende eigenschap, namelijk de constante reflex om geïnspireerd te worden. Zet mij in een kamer vol stront en ik kom nog op talloze ideeën. True story. Op het eerste zicht geen verkeerde karaktertrek. Maar de innerlijke werking kan al eens tilt slaan. De mix van projecten die tegelijk in je hoofd rond borrelen kan leiden tot een gevoel van overprikkeling. Voeg daar nog de vragen van externe partners aan toe, en we gaan stilletjes burn-out land verkennen. Klinkt dit niet geheel onherkenbaar? Follow my lead en maak lijstjes!

Les één in het lijstjesmaken is simpel: keep it short! Minder doelen is gelijk aan meer focus voor elk doel. Daarom heb ik voor 2017 drie doelen gekozen: één Artuurdoel, één werkdoel, en één persoonlijk doel. Een tweede kunst van het lijstjes maken is het opstellen van concrete doelen. Samen met enkele andere trucs, maakt een concrete formulering jouw doel vatbaar. Je kan meteen in actie schieten.

Marketing Artuur:

Met het volle besef dat ik hier een tipje van de sluier licht, wil ik starten met mijn Artuurdoel. Samen met enkele enthousiaste partners bouwen we momenteel een nieuw concept uit. Kernwoorden zijn communicatie, beeld & everything online. Mijn aandeel omvat een groot deel storytelling & marketing. In 2016 lag mijn focus op het verwerven van nieuwe skills op deze gebieden. In 2017 wil ik de ideeën in mijn hoofd omzetten in de praktijk. Mijn doel is om mijn verworven inzichten zichtbaar te maken voor een groot publiek. Meer kan ik er nog niet over zeggen, maar zoals altijd: #staytuned.

Creatieve Beeldvorming:

Ook op mijn werkplaats (Stedelijke Dienst Diversiteit & Integratie) lopen een aantal projecten consequent door elkaar. Een project waar ik in 2017 echter veel aandacht aan wil besteden situeert zich op korte termijn. Het gaat over beeldvorming rond het thema zorg. In een videoproject laten we kinderen brainstormen over de multiculturele opvatting over zorgen voor elkaar. Veerry exciting!

Find comfort in the chaos:

Ons eigen leventje lijkt soms wat achter alle andere projecten aan te hollen, maar ook op persoonlijk vlak hebben we niet stil gezeten. Na een korte, maar krachtige zoektocht hebben mijn hubby en ik een nieuwe stek gekocht en eind februari kunnen we verhuizen.

Embrace the chaos wordt mijn slagzin in 2017! Ik wil leren aanvaarden dat productiviteit niet in rechtstreeks verband staat met de inrichting van mijn werkkamer.

Vanzelfsprekend staat 2017 voor ons in het teken van verbouwen en verven. Maar na een zorgvuldige sessie goal digging heb ik besloten om mijn persoonlijk doel op iets anders te focussen. Embrace the chaos wordt mijn slagzin in 2017! Ik wil leren aanvaarden dat productiviteit niet in rechtstreeks verband staat met banale zaken, zoals de inrichting van mijn werkkamer. Ik wil de tijd nemen om na te denken over structurele verbouwingen, dus in de tussentijd moet ik leren omgaan met chaos. Ik ga zelfs verder: ik wil genieten van een leven in chaos. Uiteindelijk wil ik mijn focus verleggen naar het proces, en minder aandacht besteden aan de randfactoren. #hardone 

Chaos_pinterestchaos_pinterestchaos03


Uiteraard gaan persoonlijke doelen altijd gepaard met zakelijke targets. De kunst bestaat erin om jouw doelen op zo’n manier te plaatsen dat de rest van de werking er niet onder moet lijden. Artuur heeft heus wel meer targets dan enkel een marketingstrategie on point, maar als ik deze aan het einde van 2017 kan afvinken ben ik extra blij. #neuroot 

Ben jij ook een zelfstandig ondernemer? En voel je jou aangesproken door goal searching?
Wil jij in 2017 samenwerken rond zakelijke of commerciële doelen?

Stuur dan een mail naar neeltje@projectartuur.be
Alles is mogelijk: workshops, vormingsreeksen, lezingen, inspiratiesessies & netwerkmomenten… #coworking 🙂

Beeldmateriaal: Pexels beeldbank & Pinterest!