Woensdag 28/12/2016. Het is weer de periode van de “ goede voornemens”. Nog enkele dagen en om klokslag middernacht vliegen de eerste lichtkoepels de lucht in om de wereld en het nieuwe jaar met fonkelende lichtjes te omarmen. Een nieuw jaar. 2017. Ik ben normaal niet iemand van de “ goede voornemens “. Ik ga maar naar waar mijn buikgevoel mij brengt. Maar als er iets is wat ik van onze samenwerking in Project Artuur (lees: van Neeltje) heb geleerd is het dat ambities en het verwezenlijken van je dromen hand in hand gaan met een flinke dosis planning, organisatie en doelen stellen. Dus; ook ik begin aan mijn goede voornemens. Of zoals mijn partner in crime wel eens zegt: goal digging! 


2016 was op het vlak van media en actualiteit ongetwijfeld een woelig jaar. Doorheen al deze gebeurtenissen kende ook ik een pittig jaar. Ik kocht samen met mijn zielsmaatje ons droomnestje. Verwelkomde 2 kleine koters in onze familie (en nog een 3e on it’s way!). Werd meter van het schattigste manneke. Begon in januari op mijn eerste job. Ondernam stappen om mijn hoofd op een rij te krijgen. En ons Artuurtje bloeide op tot een heus platform voor jonge ondernemers. By the way; bedankt daarvoor! Er ontluikten dromen en wensen dit jaar. Die MOETEN verwezenlijkt worden in het jaar 2017. Dat moet gewoon. En daarom stel ik jullie graag mijn lijstje voor.

Er ontluikten dromen en wensen dit jaar. Die MOETEN verwezenlijkt worden in het jaar 2017. Dat moet gewoon.

Goal #1 – Project Artuur goes … 

Zoals jullie ongetwijfeld al in Neeltje’s Killer goals voor 2017 hebben gelezen. Bouwen we een nieuw concept uit met enkele zéér interessante samenwerkingen. Neeltje lichtte al een tipje van de sluier. En ook ik ga er niet veel dieper op in als het verkondigen van wat in dit nieuwe project mijn doelen zijn; mijn grafische en illustratieve skills verder ontplooien tot een diepgaander niveau. Dit is al een hele lange tijd mijn doel. Maar nooit eerder was dit zo concreet en zo gefocust op een bepaald vlak. Ik verwacht een jaar vol enthousiaste prikkels maar ik zal ook een pad bewandelen dat me veel bij brengt en leert. De nodige cursussen en workshops komen ook van te pas. Gretig, hongerig, leergierig om me heen kijken en ondernemen zijn mijn keywords voor Artuur dit jaar! Maar ongetwijfeld nog veel meer, it never stops… . 😉

Goal #2 – Let’s label it! 

Illustratie is iets wat mijn buik vlinders geeft. Ik krijg een licht kriebelend gevoel in mijn maag bij het nadenken over een fantasiewereld en dit omzetten naar beeld. Voeg daarbij een portie illustratieve technieken toe en ik ben vertrokken. Het is al een tijdje een echte droom… Maar wie weet is het jaar 2017 het jaar dat ik hem eindelijk verwezenlijk. Ik ben nog bezig met het bij elkaar sprokkelen van mijn bouwstenen. Maar ik voel het aan mijn kleinste teentje: le moment suprème is bijna daar. Ik krijg zelfs een beetje een zenuwachtig gevoel nu ik dit aan het neerpennen ben. Een goede organisatie, businessplan en verhaal is wat ik nodig heb. Voilà, dat al weten is de helft van’t werk. Let’s go!

a8965c57de0faac1d57899c40eef054c

Nu het toch de moment is om je goals op te lijsten. Aan iedereen die zo’n kriebelend gevoel krijgt als wij bij het nadenken over een droom of doel: nogmaals, wij bij Artuur zeggen het zo vaak dat het je keel uit hangt. Maar: Ga er voor. Doe het gewoon. You can do it! 

Goal #3 – Innerlijke rust

Ik heb er nooit bij stil gestaan, maar het afgelopen jaar heb ik me mateloos aan geërgerd aan… onnodige drukte. Het vinden van innerlijke rust klinkt zoals ik het zeg erg spiritueel. Maar het is voor mezelf niet meer dan genieten van de kleine dingen. De maatschappij is druk. Ongetwijfeld niet alleen ik, moet er op letten dat je voor je het weet in 2018 bent beland zonder te genieten van dat ene mooie bloempje op straat. Ik hou niet van drukte, ik mijd het als de pest. Wat ga ik er aan doen ? Een goede planning/timemanagement, “nee” zeggen, voor mijn eigen normen en waarden staan en enjooooooy life. Punt aan de lijn.


Naast deze 3 hoofddoelen heb ik nog enkele kleinere voornemens opgelijst. Ik hou wel van Bucketlists. Ze helpen je de kleine dingen te waarderen, je dromen waar te maken en uitdagingen aan te gaan. Doe je mee ? Je mag hem steeds delen met #projectartuur en #bucketlist2017 op instagram en Facebook. 😉

Lieke’s Bucketlist: 

  • Verder cocoonen in ons droomnestje
  •  Moestuintje aanleggen
  • Dé Martha Stewart op tuingebied worden
  • Mijn vrienden en familie verwennen
  • Ofcourse, gezonder eten
  • Yoga lessen volgen
  • Een hondje in ons gezinnetje verwelkomen
  • Reizen
  • Meer lezen
  • Een jaar lang geen geld spenderen aan kledij en schoenen (auwch!)

Happy New Year. Happy 2017. Best wishes. Het wordt vast en zeker een knal-jaar!
– xo

Foto’s en illustraties van Unsplash & Pinterest.