Met een dubbele verhuis, een gezinsuitbreiding en heel wat nieuwe ontdekkingen voor zowel Lieke als mezelf, zou het afgelopen jaar onbewogen noemen een ZWAAR UNDERSTATEMENT zijn. Safe to say dat we elkaar aardig missen tussen alle ontwikkelingen door. En zoals altijd vertalen onze keuzes en ontdekkingen op persoonlijk vlak zich ook naar Artuur. Dus vonden wij het hoog tijd voor een kleine update. Let’s get personal! 🙂


Een harmonie tussen pampers en plannen bij Neeltje:

Ik moet mezelf nog geregeld in de cheekies knijpen, maar de grootste ontwikkeling in mijn leven is zonder twijfel de geboorte van ons wonder: Oscar Cuppens. Eind vorig jaar beslisten Randy en ik om ons definitief te settelen. We hadden net ons huis gekocht en het “baby or not to baby”-topic was al enkele malen besproken, tot het eind december juist voelde. In januari werden we een klein beetje van onze sokken geblazen toen ik ook al meteen zwanger bleek te zijn, want natuurlijk hadden we gepland om eerst rustig te verhuizen en dan de grote ontdekking te doen, oeps. Dankzij mijn ochtend-, middag- en avondmisselijkheid is die hele verhuis trouwens een beetje aan mij voorbij gegaan, dus ik ben de helpende handen van familie en vrienden nog steeds héél erg dankbaar. 🙂 Ergens tussendoor besliste ik nog om een postgraduaat digitale marketing te gaan volgen, wat mij wekelijks een avondje naar de PXL in Hasselt voerde. Sinds juni ben ik officieel “digitaal marketeer”, al struggle ik nog steeds met het omzetten van mijn nieuw opgedane kennis in de praktijk. #Hallotijdsgebrek. Misschien die post van Lieke nog eens nalezen. Alsof voltijds werken, verhuizen, zwanger zijn en studeren nog niet voldoende waren gingen we ook met Artuur een nieuwe uitdaging aan. Op vraag van Psyche Plus werkten we een project uit waarbij communicatiecoaching en webdesign centraal stonden. Dank u Coffeebreak Webdesign en Marie Bouly voor de fijne samenwerking trouwens!

Intussen is het alweer december en ik kan met geen woorden omschrijven hoe veel liefde hier circuleert rond dat kleine nieuwe wezen in ons leven. In geen geval zijn de eerste weken gelopen zoals “gepland”. Het liep al mis bij mijn bevalling, die ingeleid werd en uitmondde in een uitputtende strijd, met een spoedkeizersnede als eindresultaat. Ik bespaar jullie de details, maar ik kan vertellen dat ik even nodig had om daar mentaal en fysiek bovenop te komen. Ik dankte mezelf gelukkig dat onze Oscar kerngezond aan zijn avontuur mocht beginnen, al kreeg hij ook snel af te rekenen met pijnlijke babykwaaltjes (reflux en koemelkallergie). Ons boeleke horen kermen van de pijn brak mijn moederhart, maar intussen doet hij het alweer een pak beter. En bij gevolg wij ook! Naast de very obvious struggles, had ik het de eerste weken heel moeilijk met het loslaten van mijn plannen (bijvoorbeeld voor Artuur). Zowel voor als na mijn bevalling heb ik meerdere malen mijn grenzen opgezocht en mijn eigen valkuilen gegraven, maar ik weet steeds beter wat haalbaar is en wat niet. Voedingsmomenten en babywandelingen zijn in de eerste plaats puur genieten, maar stilaan droom ik alweer opnieuw weg met Artuurplannen in mijn hoofd. Het grote voordeel is dat ik ditmaal extra veel tijd heb om na te denken (zo’n 6 voedingen per dag), dus ik heb mijn prioriteiten intussen wel on point. 😉

De komende maanden mag je van mij nog meer communicatie-artikels en workshops verwachten. Op vraag van An-Sofie Gysemans van Het KAF leidde ik al eens een creatieve netwerkavond in goede banen met een communicatieworkshop. En intussen werken we aan een volgende sessie ergens volgend jaar. Vanaf maart 2018 plannen we bovendien een reeks workshops/inspiratieavonden rond creatief ondernemen in onze thuishaven: Lommel. #Staytuned. Want we gaan nu op zoek naar jullie concrete noden en stiekem benaderen we ook al enkele heel coole sprekers!

Dream big, maar Lieke start bij het begin!

Ondertussen wonen we al een jaar in ons gloednieuwe stekkie. “Daar op Kattenbos, vlak achter’t spoor.” Een zin die ik misschien wel 50 keer dit jaar heb gezegd. Het is dan ook zo gemakkelijk uit te leggen, hé! Niet teveel poespas, gezellig, ruim, maar niet té ruim, een gezellig hofke, kippetjes, creativiteit kan hier zegevieren, … . Hey, wa wilde nog meer ?! Ook wij hebben ondertussen een happy home! En ook wij hadden de drang om van ons nestje een écht nestje te maken. En zo kwam het dat we sinds februari in blijde verwachting waren van onze allereerste … PUPPY!

Onze puppy – of misschien ondertussen niet meer zo puppy – genaamd Fez, maakt van elke dag een feest. Een lolbroek van jewelste en een verrijking van puur plezier en nog puurdere liefde hier in huis. Na mijn lief aan de haak te slaan, is dit één van de mooiste gebeurtenissen ooit!

Na de ongetwijfeld bruisende puppyperiode, kreeg ik weer ruimte in mijn hoofd om te mijmeren. Ik begon een leegte en tegelijk een vlammetje in mijn borst te voelen, dat ik niet kon temperen. De droom was er al lang, maar de gelegenheid heeft zich een lange tijd weg gestopt. Je kan niet alles tegelijk natuurlijk!

Illustreren, tekenen, creëren en ontwerpen zijn zaken die ik al een lange tijd bekoor. Het plan was altijd om na mijn studie Interieurvormgeving, nog een bachelor illustratieve vormgeving te volgen. De dingen liepen anders. “Je aan het plan houden”, was nooit een van mijn beste eigenschappen!

Het vlammetje bleef branden en einde juni kreeg ik zelfs een fase dat ik doodongelukkig werd van het feit dat ik mezelf op artistiek vlak niet meer kon ontwikkelen, of toch niet kon ontwikkelen op de manier die ik wou.  Ik had het gevoel steeds tegen een muur te lopen. En wist dat als ik verder wilde geraken ik uitdaging, begeleiding en een platform nodig had. En deze inzichten brachten mij tot bij de Sint – Lucas Hogeschool. Jawel, ik ga terug naar school! Ik ben vanaf september een studente Illustratieve vormgeving.

Het is erg verrijkend, SUPER interessant en een intensief proces, maar het geeft erg veel voldoening! De combinatie werken/leren maakt mijn leven even een drukke waas. Maar t’is het waard!

Voor Artuur, ga ik mij vooral focussen op artikels om jullie te inspireren. Want ik krijg nu een heleboel inspiratie aangereikt in mijn studie, die ik graag wil doorgeven! Verder heb ik ook nog enkele workshops in gedachten. En zal ik naast een stukje organisatie van de workshop/inspiratieavonden ook de vormgeving op mij nemen! 😉


Alweer bedankt om all the way to the end te lezen – Life never gets boring!

Heb jij nog vragen? Leuke ideeën ter samenwerking?
Wij focussen in 2018 voornamelijk op inspirerend ondernemen en kleine geluksmomentjes!

Mail ons op: info@projectartuur.be #seeyousoon

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren