We leven in een wereld waarin alles mogelijk lijkt. De ene ondernemer popt op langs de andere. En freelancen is life? Maar hoe bouw je die droom nu werkelijk uit? Hoe maak je van jouw plannen een winstgevende activiteit? En ben je eigenlijk wel klaar om te doen wat nodig is? Het zijn vragen waar we da-ge-lijks mee struggelen, ook wij. En soms zit het antwoord (of die laatste push die je nodig hebt) in een klein hoekje. Zoals in de inspiratiedagen van Project Artuur misschien. 🙂


Wat houdt zo’n inspiratiedag in?

We nemen je mee naar een uniek project, op een unieke locatie en we laten ons een volledige dag onderdompelen in alles wat met ondernemen en inspireren te maken heeft. Wij gaan op zoek naar jonge startups die erin slaagden een concept uit te bouwen tot winstgevend bedrijf, zonder in te boeten aan creativiteit of visie. Wij richten ons op originele initiatieven, die je anno 2018 misschien niet zou verwachten. Zo benaderden we voor onze eerste editie Charlie Magazine, een online no-nonsense magazine, dat zich in tijden van voortdurende nieuwsstroming weet te profileren als alternatief magazine, waar mensen graag wat voor betalen.

Waarom organiseren we inspiratiedagen?

We zijn fan van jonge makers, van generatie Y, ook wel bekend als de very self-involved dream chasers. Want wij groeien graag, wij werken graag aan onze identiteitsontwikkeling, en dat durven wij openlijk toe te geven. #noshame Doorheen de jaren viel het ons trouwens op dat concurrentie steeds meer ruimte biedt voor cocreatie, het bundelen van krachten in de plaats van elkaar uit te buiten. Want ook dat is een eigenschap van onze generatie; we weten als geen ander hoe het is om vanaf nul te starten, dus we gunnen het elkaar gewoon. En we geloven erin dat ieder zijn eigen focus wel zal vinden. Daarom leek het organiseren van inspiratiedagen ons de volgende logische stap. 🙂

Sanba
https://www.facebook.com/magazijnsanba

Wat staat er op het programma?

Voor onze eerste inspiratiedag trekken we naar Antwerpen. In en rond de Rijnkaai stelden wij een inspirerend dagprogramma samen, met een focus op het verbinden van dromen & doelen aan inkomsten.

In de voormiddag organiseren we een workshop over verdienmodellen. We brengen onze talenten en dromen in kaart en we verbinden deze aan targets die inkomsten genereren. Tijdens de sessie bepalen we wat we uit onze zaak willen halen en formuleren we manieren om ons doel te bereiken. We brainstormen over methodieken om slim inkomsten te genereren, zonder in te boeten aan plezier tijdens het ondernemen. Aan het einde van de sessie heeft elke deelnemer een persoonlijk actieplan, waarin te ondernemen stappen richting zijn of haar droomonderneming geëxpliciteerd staan. Deze sessie vindt plaats in de inspirerende werkruimte van SANBA. ’s Middags eten we in hun gezellige bar ook onze lunch!

In de namiddag brengen we een bezoek aan de redactie van Charlie Magazine. Charlie is  een uitdagend en taboeloos online magazine, dat twee keer per jaar ook in print verschijnt. Als jonge start-up denken zij enorm na over marketing, het profileren van hun product en het verbinden van dromen aan inkomsten. We krijgen een rondleiding op de redactie en hoofdredactice Jozefien Daelemans brengt een keynote over het reilen en zeilen op de redactie.

Praktisch:

 • De inspiratiedag gaat door op vrijdag 12 oktober
 • Deelnemen kost € 165 ALL IN:
  • Treinvervoer met ontbijt
  • Workshop Verdienmodellen
  • Netwerklunch
  • Werkbezoek + Keynote Charlie magazine
  • Treinvervoer naar huis met kleine snack
 • Inschrijven: stuur een mail naar info@projectartuur.be 🙂

Tot snel!!