We zouden Artuur niet zijn als we de creative vibes niet tot het totaalplaatje zouden doortrekken! We zijn allemaal up & running, elke dag. Maar om deze toch wel licht vermoeiende maar leuke dagen te trotseren hebben we een goede dosis vitamientjes nodig. Om de nodige creatieve ideeën en dromen om te zetten in do’s! We delen graag 3 overhéérlijke receptjes ( van 2 verrukkelijke kookboeken! ) die je ongetwijfeld doen watertanden. En ga lekker je gang maar; want ze zijn nog eens gezond ook!


Ochtendstond geeft goud in de mond // Honingnectarines 

Ingedriënten voor 2 personen:

  • 2 nectarines
  • klontje boter
  • 300g griekse yoghurt
  • 2tl oranjebloesemwater
  • 2el pistachenoten, grofgehakt

How to: 

  1. Ontpit de nectarines en snijd ze in partjes.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bij de nectarines 3 minuten, of tot ze iets zachter worden. Voeg de honing toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Roer ondertussen de yoghurt en het oranjebloesemwater door elkaar.
  4. Roer eventueel ook wat honing door de yoghurt
  5. Serveer de warme nectarines met de yoghurt en bestrooi met pistachenootjes. Schenk het zoete nectarinevocht uit de pan er over en serveer meteen.

All credits to: All – day Breakfast door Denise Kortlever ; www.tlt-thelittlethings.com

y3ap9oo9pjc-ali-inay


Lunchbreak // Pompoenfrittata met geitenkaas

Ingedriënten voor 4 personen: 

  • 450g pompoen in blokjes
  • olijfolie
  • 200g bladspinazie
  • 6 eieren
  • Scheutje melk
  • 75g zachte geitenkaas, verkruimeld

How to:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verspreid de pompoenblokjes over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie .
  3. Bestrooi met peper en zout en rooster ze 25 minuten in de oven of tot ze zacht zijn en iets bruine randjes krijgen.
  4. Verhit na 20 minuten wat olijfolie in een wok en roerbak de spinazie tot deze is geslonken.
  5. Druk er zoveel mogelijk vocht uit en snijd grof.
  6. Klop de eieren in een kommetje los met melk peper en zout.
  7. Meng er ook de spinazie door.
  8. Haal de pompoen ondertussen uit de oven en zet de ovengrill aan.
  9. Zet de ovenbestendige koekenpan op het fornuis en verhit er een scheutje olijfolie in.
  10. Schenk er het ei-spinaziemengsel over en verdeel er meteen de geroosterde pompoen en geitenkaas over.
  11. Bak zo’n 3 min. tot de onderkant van de frittata bruin is en zet de pan daarna onder de ovengrill. laat in ongeveer 2-3 min. de bovenkant bruinen en garen.
  12. Serveer de frittata in punten gesneden.

All credits to: All – day Breakfast door Denise Kortlever ; www.tlt-thelittlethings.com

bl6iw3ovkk8-john-silliman


Festive evenings // Gezonde Burgers 

Ingedriënten voor 8 grote burgers:

  • 125g quinoa
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 lente – uitjes
  • 60g kikkererwten
  • 4el boekweitmeel
  • 30g havermout
  • 2 eieren
  • 1tl bakpoeder
  • 3 el sesamzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • snufje zeezout en zwarte peper
  • kokosolie om in te bakken
  • 3 aubergines

How to: 

  1. Spoel de quinoa schoon en kook die met twee keer zoveel water en het bouillonblokje in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui, knoflook, rode peper en lente – ui in kleine stukjes.
  3. Prak de kikkererwten met een vork.
  4. Meng de puree samen met de gesneden groenten en het boekweitmeel, de havermout, eieren, bakpoeder, sesamzaad, kruiden, peper en zout in een kom.
  5. Voeg de quinoa er aan toe en roer alles met een lepel goed door elkaar tot een dik, plakkerig mengsel.
  6. Verwarm een grote pan op hoog vuur, met een eetlepel kokosolie.
  7. Schep telkens een grote eetlepel “burgerdeeg” in de pan en druk plat.
  8. Zodra de onderkanten knapperig zijn, draai je ze om.
  9. Herhaal dit tot het deeg op is.
  10. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden
  11. Was de aubergines en snijd ze in 16 dunne ronde plakken.
  12. Bestrijk ze met kokosolie.
  13. Grill totdat een groot gedeelte van het vocht verdampt is en er mooie “grillstrepen” op de aubergines staan. Strooi er nog wat zeezout overheen.
  14. Leg 8 plakjes aubergines op een plank of op borden. Leg de burgers hierop en garneer eventueel met plakjes tomaat, mosterd en verse peterselie.
  15. Tot slot leg je de andere 8 plakjes aubergine erbovenop.

All credits to: Powerfood van Friesland naar New York door Rens Kroes.

Smakelijk!